Pierś kurczaka z egzotyczną nutą

5 marca 2010, dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

1 podwójny filet z piersi kurczaka
1 banan
1 jajo
ketchup
curry
1 czubata łyżka wiórków kokosowych
3 czubate łyżki tartej bułki
sól
pieprz
olej

Mięso rozbić tłuczkiem (najlepiej przez folię). Każdy filet przekroić w poprzek na pół, tak ze w sumie mamy 4 kotlety.
Banana obrać ze skórki, przekroić w poprzek na pół a następnie każdy kawałek wzdłuż na pół (w sumie na 4 części). Każdy kawałek posypać obficie lub obtoczyć w curry.
Każdy kotlet posmarować z jednej strony ketchupem. Na każdym położyć po jednym kawałku banana. Zwinąć i spiąć wykałaczkami. Przyprawić solą i pieprzem.
Jajko roztrzepać. Wiórki wymieszać z tartą bułką. Każdy kotlet obtoczyć w jajku a następnie w bułce z wiórkami. Smażyć na oleju ze wszystkich stron.

Podawać z puree ziemniaczanym, ziemniakami lub ryżem ugotowanym na sypko. Przed podaniem usunąć wykałaczki.

file1267792869



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

3 komentarzy do Pierś kurczaka z egzotyczną nutą

  1. avatar Kolorowapani pisze:

    Ja też robiłam i wcale nie jest za słodki, naprawdę smakował mojemu facetowi, obtaczałam jednak w bułce i wiórkach (wymieszałam)

  2. avatar Pinia pisze:

    własnie zaczynam robic, powiem jak zrobię czy dobre…

  3. avatar Anonim pisze:

    super pomysł, z bananem jeszcze nie robiłam, do tej pory kładłam do środka, oliwki, paprykę i pieczarki, ale z banankiem tez może być smaczne.

Dodaj komentarz