Pierś kurczaka w sosie śmietanowym z ryżem Kupiec

11 lipca 2011,
dodał: Mysiunia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 piersi z kurczaka
2 woreczki ryżu białego Kupiec
500 ml śmietany 30%
2 łyżki mąki
zioła prowansalskie
jarzynka
pieprz kolorowy
sól
olej
ziele angielskie
liść laurowy

Opis:

piersi z kurczaka myjemy i kroimy w zgrabne kwadraciki, średniej wielkości. do garnka wlewamy niewielka ilość oleju i na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso, gdy wszystkie kawałki się już ‘zetną’ to dajemy sporą ilość ziół prowansalskich, trochę pieprzu i jarzynki oraz 1  liście i  1 ziarenko ziela. Gdy mięso robi się miękkie to wlewamy do niego śmietanę rozrobioną z mąka i gotujemy jeszcze przez 10 minut, doprawiając solą i pieprzem do smaku. Podajemy z ugotowanym ryżem i  surówką.

file1310386915



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...