Pierś indyka z warzywami

8 marca 2011, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 50 dag piersi indyka
  • 30 dag ryżu
  • 1 papryka zielona, czerwona i żółta
  • 2 cebule
  • szklanka mrożonego groszku
  • 1 litr bulionu warzywnego z kostki
  • 1/3 łyżeczki szafranu
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz

Pierś z indyka pokroić w cienki paski, skropić z sokiem cytryny, wymieszać, przykryć i odstawić na 20 minut do lodówki.

Cebule i papryki umyć , obrać i oczyścić. Cebulę kroimy w kosteczkę papryki w paski> na patelni rozgrzać oliwę , wrzucić mięso, mieszając przesmażyć na rumiano, dodawać warzywa i podsmażyć jeszcze 2 minuty.

Wsypać ryż, szafran, wlać bulion i gotować aż ryż wchłonie prawie cały płyn. Wsypać mrożony groszek, doprawić sola, pieprzem i papryką w proszku. Przed podaniem dodać natkę pietruszki.

file1299617618



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...