Pierożki z grzybkami

2 grudnia 2009,
dodał: MONIKA
Artykuł zewnętrzny
  • grzybki 1/2 kg
  • cebulka 2 szt
  • mąka 4 szkl
  • woda 1 szkl
  • sól i pieprz 1 szczypta

Grzybki kroimy z cebulką i podsmażamy na patelni z solą i pieprzem. Mąkę sparzmy wodą zagniatamy ciasto, wałkujemy robimy pierożki i do środka wkładamy farsz grzybowy. Gotujemy pierożki w wodzie aż wypłyną na wierzch.

file1259769468



FORUM - bieżące dyskusje

ach, te kociaki...
Mój kotek to już senior bo ma 15 lat, zauważyłam że zrobił się...
Czy czytacie Waszym dzieciom?
Polecam książki z cyklu Zaopiekuj się mną. Piękne opowiadanie o pieskach i kotkach. Wzruszające....
Tabletki antykoncepcyjne - bez prze…
Od ponad 5 lat używam jednoskładnikowych cerazzette bez przerwy. Jak dla mnie najlepsze.
Jakie warzywa do zapiekanki?
U mnie cukinia odpada bo dzieci nie lubią. Najczęściej to brokuł, papryka, groszek i kukurydza.