Pierożki smażone z mięsem

17 marca 2013, dodał: Miki
Artykuł zewnętrzny

 

 

file1363532116

 
225 g mąka pszenna,
1/2 łyżeczki Sól,
90 ml woda letnia,
2-3 łyżki olej,
200 g mięso mielone,
10 sztuk oliwki czarne
1 mała sztuka cebula,
do smaku pieprz,
olej do smażenia

Do mąki dodać 2-3 łyżki oleju (może też być oliwa), pół łyżeczki soli oraz wodę dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto,odstawić.Cebulkę pokroić drobno podsmażyć na oleju, dodać mięso mielone oraz posiekane oliwki,doprawić sola i pieprzem.Ciasto rozwałkować i wyciąć szklanką koła.W dłoniach jeszcze każde wycięte koło rozplaszczyć, nakładać odrobinę farszu i dobrze skleić.Pierożki smażyć na głębokim oleju na złoty kolor.Pierożki są dobre na ciepło jak i na zimno można jeść same lub z sosem jogurtowym (do jogurtu dodajemy 1-2 łyżki oliwy doprawiamy do smaku solą i pieprzem).



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...