Pierogi ze szpinakiem i serem feta

29 września 2011,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 szklanki mąki pszennej

szklanka wody

szczypta soli

łyżeczka masła

opakowanie mrożonego szpinaku

ser feta

Przygotowanie:

Zagnieść ciasto z podanych składników. Szpinak rozmrozić na odrobinie oliwy i  dobrze odparować.  Pod koniec dodać rozkruszoną fetę i chwilę razem poddusić.  Farsz ostudzić. Ciasto rozwałkować, wycinać szklanką koła i  nakładać po łyżeczce farszu.  Zlepione pierogi gotować w osolonym wrzątku przez 3 minuty od kiedy wypłyną na powierzchnię.



FORUM - bieżące dyskusje

Domy modułowe - opinie
Na pewno elewacja zniszczy się warunkami pogodowymi, a czy będzie dalej miała właściwości termoizolacyjne...
Egzotyczne zwierzęta w domach?
Ktoś podobno trzymał krokodyla w wannie, co trzeba mieć w głowie żeby...
Przewożenie dziecka w taksówce
Ogólnie fotelik daje dobre zabezpieczenie dziecku, więc nie warto tu ryzykować jego brakiem.
Modny manicure na imprezę
Ja wybieram zawsze klasyczny, beżowy.