Pierogi ze szpinakiem i serem feta

29 września 2011,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 szklanki mąki pszennej

szklanka wody

szczypta soli

łyżeczka masła

opakowanie mrożonego szpinaku

ser feta

Przygotowanie:

Zagnieść ciasto z podanych składników. Szpinak rozmrozić na odrobinie oliwy i  dobrze odparować.  Pod koniec dodać rozkruszoną fetę i chwilę razem poddusić.  Farsz ostudzić. Ciasto rozwałkować, wycinać szklanką koła i  nakładać po łyżeczce farszu.  Zlepione pierogi gotować w osolonym wrzątku przez 3 minuty od kiedy wypłyną na powierzchnię.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...