Pierogi ze szpinakiem i serem feta

29 września 2011, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 szklanki mąki pszennej

szklanka wody

szczypta soli

łyżeczka masła

opakowanie mrożonego szpinaku

ser feta

Przygotowanie:

Zagnieść ciasto z podanych składników. Szpinak rozmrozić na odrobinie oliwy i  dobrze odparować.  Pod koniec dodać rozkruszoną fetę i chwilę razem poddusić.  Farsz ostudzić. Ciasto rozwałkować, wycinać szklanką koła i  nakładać po łyżeczce farszu.  Zlepione pierogi gotować w osolonym wrzątku przez 3 minuty od kiedy wypłyną na powierzchnię.



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...