Pierogi z ziemniakami

15 października 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

2-3 ziemniaki większe
10 dag kiełbasy lub boczku
2 łyżki oleju

ciasto na pierogi:
2 szklanki mąki
½ szkl wody
1 łyżka oleju
odrobina mleka
szczypta soli
1 cebula

Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce. Na patelni podsmażyć drobno pokrojoną kiełbasę lub boczek oraz cebulę. Dodać starte ziemniaki (tak jak na placki). Wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem. W między czasie zagnieść ciasto na pierogi. Jak farsz przestygnie robimy pierogi i gotujemy aż wypłyną na wierzch. Polewamy podsmażoną na patelni cebulką lub skwarkami ze stopionego boczku.

file1287172612



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...