Pierogi z truskawkami

2 marca 2011,
dodał: madi356
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

-35 dag mąki pszennej

-1 jajko

-1 szkl wody

-30 dag truskawek

Wykonanie:

Truskawki oczyszczamy, płuczemy, osuszamy. Do mąki dodajemy jajko oraz wodę, zagniatamy luźne ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na stolnicy, szklanką wykrawamy krążki. Na każdym krążku ciasta układamy truskawkę obtoczoną w cukrze, zlepiamy brzegi pierożków bardzo dokładnie. Następnie pierogi wrzucamy na wrzącą wodę, gotujemy 3 minuty od wypłynięcia. Po ugotowaniu polewamy śmietaną lub masłem.

file1299105661



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...