Pierogi z truskawkami

18 czerwca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pierogi z truskawkami

Składniki:
2 szklanki mąki
szczypta soli
1 łyżka oleju
1 jajko
około 3/4 szklanki ciepłej wody
truskawki
śmietana
cukier
Przygotowanie:
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić w niej wgłębienie, dodać sól, olej oraz jajko. Stopniowo dodając ciepłą wodę wyrabiać ciasto. Przykryć. Truskawki opłukać, osuszyć i usunąć szypułki. Ciasto rozwałkować kolejno na placki. Szklanką wycinać kółka, w środek wkładać truskawki, składać na pół i zlepiać brzegi w pierogi. Nastawić wodę w garnku na gotowanie, lekko posolić. Gotować do miękkości, aż wypłyną (ok. 5 minut). Podawać ze śmietaną, posypane cukrem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...