Pierogi z kurkami

13 września 2012, dodał: sloneczko_20061
Artykuł zewnętrzny

Przepis na ciasto

60dag maki wrocławskiej zalać szklanką baaardzo gorącej wody, dodać szczyptę soli, 2 łyżki oleju i zagnieść ciasto. W razie potrzeby dosypywać mąki. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Rozwałkowujemy na około 3mm i wycinamy krążki z ciasta.

Przepis na farsz kurkowy

60 dag kurek przesmażamy razem z cebulka pokrojoną w kostkę na dwóch łyżkach oliwy. Solimy i pieprzymy do smaku.

z ciasta i farszu lepimy pierogi, wrzucamy na gotująca się wodę(osoloną i z dodatkiem łyżki oleju)

można podawać polane śmietanką



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...