URODA I ZDROWIE

Pierogi z kapustą i grzybami

27 lutego 2010, dodał: kariana844

Ciasto na pierogi: 1 kg mąki, do tego 1 jajko, szklanka wody ciepłej, odrobina soli, 2 łyżeczki oliwy, wyrabiamy, aż wyjdzie delikatne i gładkie ciasto. Wałkujemy, szklanką wycinamy koła, nakładamy farsz. Farsz: 0,80 dag kapusty kiszonej, kroimy drobno, wyciskamy sok i gotujemy. 0,50 dag pieczarek obieramy, kroimy i smażymy osobno, z dodatkiem drobno pokrojonej cebuli. Przyprawiamy solą i pieprzem. Kapustę mieszamy z pieczarkami i przysmażamy. Gotowy farsz nakładamy łyżeczką na wykrojone koła. Lepimy pierogi, smarując brzegi ciasta wodą, aby się dobrze skleiły. Rzucamy na gorącą i osoloną wodę, gotujemy 7 minut, uważać aby się nierozgotowały. Podawać polane przysmażoną cebulką i boczkiem.

file1267280602


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Książki
Dużo ebooków w bardzo dobrej cenie mają teraz na Virtualo. Prześledźcie. Jest co wybierać....
Cellulit - kosmetyki czy ćwiczenia?…
Szczerze mówiąc jesli chodzi o cellulit to ani to ani to może nie...
Jaj radzić sobie z zerwaniem?
To prawda, nawet psychologowie zalecają, żeby ten czas między związkami poświęcić na własne...
Co byś teraz wypiła?
Gorące kakao z pianką z bitej śmietany!