Pierogi z kapustą i grzybami

27 lutego 2010, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Ciasto na pierogi: 1 kg mąki, do tego 1 jajko, szklanka wody ciepłej, odrobina soli, 2 łyżeczki oliwy, wyrabiamy, aż wyjdzie delikatne i gładkie ciasto. Wałkujemy, szklanką wycinamy koła, nakładamy farsz. Farsz: 0,80 dag kapusty kiszonej, kroimy drobno, wyciskamy sok i gotujemy. 0,50 dag pieczarek obieramy, kroimy i smażymy osobno, z dodatkiem drobno pokrojonej cebuli. Przyprawiamy solą i pieprzem. Kapustę mieszamy z pieczarkami i przysmażamy. Gotowy farsz nakładamy łyżeczką na wykrojone koła. Lepimy pierogi, smarując brzegi ciasta wodą, aby się dobrze skleiły. Rzucamy na gorącą i osoloną wodę, gotujemy 7 minut, uważać aby się nierozgotowały. Podawać polane przysmażoną cebulką i boczkiem.

file1267280602



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.