Pierogi z ciasta parzonego z drobiowym farszem

9 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Ciasto:

2 szklanki mąki pszennej

1 i ¾ szklanki wrzątku

Farsz:

35 dkg gotowanego mięsa drobiowego

1 średnia cebula

1 łyżka oleju

1 jajko

1 łyżka wegety

½ łyżki białego mielonego pieprzu

Mąkę przesiać do miski, zalać wrzątkiem. Wymieszać najpierw za pomocą łyżki, a gdy ciasto trochę przestygnie – zagnieść (w razie potrzeby dolać wody). Mięso zmielić maszynką o drobnym sicie. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju z dodatkiem wegety i pieprzu. Dodać do mięsa, wbić jajko i dokładnie wymieszać. Ciasto cienko wałkować na stolnicy, wykrawać kółka, na każde nakładać łyżeczką porcję farszu i zlepiać pierogi.

Gotować w osolonej wodzie 1 minutę od wypłynięcia.

Smacznego!

file1265723860



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...