Piernik z ziemniakami

20 lutego 2013, dodał: gusia1000
Artykuł zewnętrzny

Masło, miód, 1 mała paczka kakao, cukier, 2 paczki przypraw do pierników, bakalie, tj. (rodzynki, migdały, orzechy) połączyć razem. Masa nie powinna być zbyt chłodna.
Dodać do tego: mąkę , 1 paczkę proszku do pieczenia, 3 jajka (dodawać po 1 i mieszać).
Po wymieszaniu składniki połączyć z 1 kg ziemniaków ugotowanych i przeciśniętych przez prasę.
Wymieszać wszystko dokładnie i wlać na blachę.
Po upieczeniu polać polewą czekoladową i posypać różnokolorową posypką.
Można też przełożyć piernik powidłami.
Piec w temperaturze 180 stopni C, 50 minut.
Smacznego.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.