Piegowate biszkopty

2 grudnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:
·    Cukier brązowy 100g
·    Masło 60g
·    Jajko 1szt
·    Mąka pszenna 100g
·    Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
·    Szczypta soli
·    Cynamon mielony ½ łyżeczki
·    Czekolada kuwertura posiekana 100g

Sposób wykonania:

Mikserem ubijamy masło z cukrem na białą masę, dodajemy również jajko. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon i chwilę jeszcze ubijamy, by połączyły się wszystkie składniki na jednolitą masę. Dodajemy czekoladę i mieszamy.
Za pomocą dwóch łyżeczek formujemy małe ciasteczka które układamy na blasze wyścielonej papierem do pieczenia (pozostawiamy między nimi odstępy, by mogły wyrosnąć).
Pieczemy w rozgrzanym do 190ºC piekarniku przez 12 minut by urosły i zarumieniły się. Jeśli chcemy, by stały się kruche możemy piec je trochę dłużej.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...