Piegowate biszkopty

2 grudnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:
·    Cukier brązowy 100g
·    Masło 60g
·    Jajko 1szt
·    Mąka pszenna 100g
·    Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
·    Szczypta soli
·    Cynamon mielony ½ łyżeczki
·    Czekolada kuwertura posiekana 100g

Sposób wykonania:

Mikserem ubijamy masło z cukrem na białą masę, dodajemy również jajko. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon i chwilę jeszcze ubijamy, by połączyły się wszystkie składniki na jednolitą masę. Dodajemy czekoladę i mieszamy.
Za pomocą dwóch łyżeczek formujemy małe ciasteczka które układamy na blasze wyścielonej papierem do pieczenia (pozostawiamy między nimi odstępy, by mogły wyrosnąć).
Pieczemy w rozgrzanym do 190ºC piekarniku przez 12 minut by urosły i zarumieniły się. Jeśli chcemy, by stały się kruche możemy piec je trochę dłużej.