Pieczony schab z prosięcia

24 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

400 g schabu z  prosięcia z kością Prime Food

Marynata:
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki klasycznej marynaty do mięs Prymat
Sól czosnkowa Prymat

2 gałązki tymianku
2 gałązki rozmarynu
2 ząbki czosnku
1 świeża czuszka
1 pęczek dymki
4 marynowane karczochy
4 suszone pomidory
Sól
Grubo mielony czarny pieprz Prymat

Umyty, oczyszczony i osuszony schab z prosięcia zamarynować we wszystkich składnikach marynaty i odstawić do lodówki na 4-6 godzin. Zamarynowane mięso obsmażyć na patelni, a następnie przełożyć do kamionki z czosnkiem, dymką, rozmarynem, tymiankiem, suszonymi pomidorami i marynowanymi karczochami. Całość oprószyć solą i grubo mielonym czarnym pieprzem, a następnie piec 30 minut w temperaturze 180˚C. Przed podaniem mięso pokroić na kotleciki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz