URODA I ZDROWIE

Pieczony kalafior z grzybami, pomidorkami w ziołach

16 września 2020, dodał: Redakcja

Lubicie szybkie obiadowe dania jednogarnkowe? Jeśli tak to ten przepis jest dla Was: błyskawiczny i prosty, a podany z grzanką i dipem świetnie komponuje się z lampką czerwonego wina. W przepisie podano informację, aby skropić warzywa oliwą z oliwek i bulionem, ale jeśli akurat nie macie tych składników może być zwykły olej rzepakowy i woda.

kalafior

składniki:

 

  • kilogram grzybów leśnych (podgrzybki, borowiki, maślaki) ewentualnie małe pieczarki
  • pół kilograma świeżych pomidorów koktajlowych lub małych polnych
  • pół kalafiora
  • czosnek
  • oliwa z oliwek
  • pół szklanki bulionu warzywnego
  • przyprawy
  • zioła (natka pietruszki, kolendra lub bazylia)

 

Przygotować kalafiora: podzielić na małe różyczki, grzyby umyć, osuszyć, również pomidory. wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego, pokropić oliwą z oliwek, przyprawami, czosnkiem, zalać bulionem, wymieszać, piec około 30 minut w temp. 200 stopni C. Na koniec posypać ulubionymi ziołami, podawać z dipem.

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy depilatory laserowe do uż. domo…
Miałam kiedys taki depilator ;) Ahh te czasy ;) Bolało ;) Dzisiaj jednak wolę...
Ile już udało Wam się schudnąć?…
Wasze wpisy napełniły mnie optymizem, że dam radę zrzucić nieco kilogramów.Szukam fajnego programu...
Dieta podczas karmienia piersią
Niestety przytyłam znacząco po ciąży, jeszcze karmię mojego bobaska i szukam jakieś dobrej...
Onko-bieg
Dla mnie lepsze są inicjatywy, z których kobiety chore na raka wynoszą jakąś...