Pieczone ziemniaki w szynce szwarcwaldzkiej

14 października 2010, dodał: helas
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
5 małych ziemniaków
5 plastrów szynki   szwarcwaldzkiej
1 łyżka ostrej musztardy
1 łyżka  miodu

Przyrządzenie:
Ziemniaki umyć (nie obierać) , wstawić do garnka z wodą i gotować  ok. 15 min. Odlać ostrożnie wodę. Po ostudzeniu ziemniaki  obrać. Szynkę szwarcwaldzką posmarować musztardą i  miodem. Każdy ziemniak obwinąć szynką i układać na blasze wyłożoną papierem pergaminowym. Piekarnik nagrzać do tem. 200 stopni i piec ziemniaczki ok. 12-15 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.