Pieczone ziemniaki w szynce szwarcwaldzkiej

14 października 2010,
dodał: helas
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
5 małych ziemniaków
5 plastrów szynki   szwarcwaldzkiej
1 łyżka ostrej musztardy
1 łyżka  miodu

Przyrządzenie:
Ziemniaki umyć (nie obierać) , wstawić do garnka z wodą i gotować  ok. 15 min. Odlać ostrożnie wodę. Po ostudzeniu ziemniaki  obrać. Szynkę szwarcwaldzką posmarować musztardą i  miodem. Każdy ziemniak obwinąć szynką i układać na blasze wyłożoną papierem pergaminowym. Piekarnik nagrzać do tem. 200 stopni i piec ziemniaczki ok. 12-15 min.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...