Pieczone udka z warzywami

22 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Pieczone udka z warzywami

Składniki:
8 małych udek z kurczaka
4 duże czerwone ziemniaki, pokrojone
2 duże papryki, pokrojona w kliny
1 duża czerwona cebula, pokrojona w plastry
2 łyżki oliwy z oliwek,
3 łyżki posiekanego świeżego rozmarynu
2 łyżki posiekanego czosnku
1/2 łyżeczki soli
świeżo mielony pieprz
1/2 kubka oliwek Kalamata, przeciętych na pół
ocet balsamiczny

Przygotowanie:
Ułożyć udka, ziemniaki, paprykę i cebulę równomiernie na ruszcie przykrytym folią aluminiową.  Skropić oliwą, posypać rozmarynem, czosnkiem, solą i pieprzem. Piec ok. 30 min., Przełożyć na talerz, dodać oliwki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...