Pieczone udka z warzywami

22 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Pieczone udka z warzywami

Składniki:
8 małych udek z kurczaka
4 duże czerwone ziemniaki, pokrojone
2 duże papryki, pokrojona w kliny
1 duża czerwona cebula, pokrojona w plastry
2 łyżki oliwy z oliwek,
3 łyżki posiekanego świeżego rozmarynu
2 łyżki posiekanego czosnku
1/2 łyżeczki soli
świeżo mielony pieprz
1/2 kubka oliwek Kalamata, przeciętych na pół
ocet balsamiczny

Przygotowanie:
Ułożyć udka, ziemniaki, paprykę i cebulę równomiernie na ruszcie przykrytym folią aluminiową.  Skropić oliwą, posypać rozmarynem, czosnkiem, solą i pieprzem. Piec ok. 30 min., Przełożyć na talerz, dodać oliwki.