Pieczone udka z warzywami

22 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Pieczone udka z warzywami

Składniki:
8 małych udek z kurczaka
4 duże czerwone ziemniaki, pokrojone
2 duże papryki, pokrojona w kliny
1 duża czerwona cebula, pokrojona w plastry
2 łyżki oliwy z oliwek,
3 łyżki posiekanego świeżego rozmarynu
2 łyżki posiekanego czosnku
1/2 łyżeczki soli
świeżo mielony pieprz
1/2 kubka oliwek Kalamata, przeciętych na pół
ocet balsamiczny

Przygotowanie:
Ułożyć udka, ziemniaki, paprykę i cebulę równomiernie na ruszcie przykrytym folią aluminiową.  Skropić oliwą, posypać rozmarynem, czosnkiem, solą i pieprzem. Piec ok. 30 min., Przełożyć na talerz, dodać oliwki.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...