Pieczone udka z warzywami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pieczone udka z warzywami

22 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Pieczone udka z warzywami

Składniki:
8 małych udek z kurczaka
4 duże czerwone ziemniaki, pokrojone
2 duże papryki, pokrojona w kliny
1 duża czerwona cebula, pokrojona w plastry
2 łyżki oliwy z oliwek,
3 łyżki posiekanego świeżego rozmarynu
2 łyżki posiekanego czosnku
1/2 łyżeczki soli
świeżo mielony pieprz
1/2 kubka oliwek Kalamata, przeciętych na pół
ocet balsamiczny

Przygotowanie:
Ułożyć udka, ziemniaki, paprykę i cebulę równomiernie na ruszcie przykrytym folią aluminiową.  Skropić oliwą, posypać rozmarynem, czosnkiem, solą i pieprzem. Piec ok. 30 min., Przełożyć na talerz, dodać oliwki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Przepowiednia Hawkinga
Świat idzie ku zagładzie i podejrzewam, że to będzie nuklearny koniec naszej cywilizacji...
Ułóż słowa
kontent, konto rozemocjonowany
Szkolenie kosmetyczne- tak czy nie
Ja bym poszła na takie szkolenie, choćby z ciekawości, co jest nowego w branży.
Dopłaty do rachunków za prąd
Obecnie tylko ktoś o b. niskich dochodach może liczyć na pomoc państwa... Jak zarabia...