Pieczone, tarte ziemniaki z cukinią

26 września 2010,
dodał: Michno
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 1 ziemniak

– pół małej cukinii

– ćwiartka słodkiej papryki

– pół papryki chilli

– jajko

– bułka tarta

– masło

Wykonanie:

Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Foremkę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Ścieramy ziemniaki i cukinię na tarce o grubych oczkach, mieszamy z pokrojoną w kostkę papryką i dodajemy jajko. Wsypujemy do mieszanki jeszcze garść bułki tartej. Całość wlewamy do formy i pieczemy około 25-30 minut. Podawać z sosem czosnkowym lub śmietaną.

file1285500579



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...