Pieczone szparagi | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pieczone szparagi

27 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Szparagi z pomidorami i dressingiem cytrusowym

Składniki:
2 pęczki szparagów
½ kg małych pomidorów
1 łyżka stołowa oliwy z oliwek extra-virgin
3/4 łyżeczki soli
świeżo zmielony pieprz
1 łyżka stołowa świeżego soku z cytryny
1 łyżka stołowa świeżego soku pomarańczowego
1 łyżka stołowa miodu
1/2 łyżeczki musztardy Dijon
2 wiązki rukwi wodnej/rzeżuchy
2 łyżki kopru , drobno posiekanego
Przygotowanie:
Włożyć szparagi do dużej miski. Dodać pomidory i olej i wymieszać. Posypać 1/2 łyżeczki soli i dodać pieprz. Ruszt grilla wyłożyć folią aluminiową (można też użyć tacki). Piec szparagi i pomidory ok. 5 min., obracając za pomocą łopatki. Wymieszać sok z cytryny, sok pomarańczowy, miód, musztardę, i pozostałe 1/4 łyżeczki soli. Odłożyć odrobinę sosu, do pozostałej części dodać rzeżuchę/rukiew i wymieszać. Ułożyć szparagi pieczone na rukwi, ozdobić pomidorami. Pokropić pozostawionym dressingiem i posypać koperkiem. Podawać ciepłe lub w temperaturze pokojowej.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...