Pieczone przepiórki w czerwonej kapuście

2 października 2013,
dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

 
główka czerwonej kapusty
przepiórki (tyle, na ile osób jest przygotowywane danie)
ziemniaki na puree
rozmaryn lub jałowiec

Przygotowanie:

Kapustę pokroić, obgotować na półtwardo. Wyłożyć odsączoną do żaroodpornego naczynia.
Przepiórki posolić. Każdej włożyć do środka gałązkę rozmarynu lub ziele jałowca. Ułożyć na kapuście w bliskiej odległości od siebie. Piec ok. 50 min. w temp. 170 stopni. Podawać z puree ziemniaczanym.

MEDION DIGITAL CAMERA



FORUM - bieżące dyskusje

Sens życia - znacie go?
O tak, to może pozwolić poczuć sens każdego jednego dnia. :)
Klub 30+
Jak stuknęła mi czterdziestka, to zaczęłam doceniać tamten okres 30+. Szkoda tylko,...
Sieć C&A
I jak już spadną, to widać, ile są warte te rzeczy. Szkoda tylko...
Jak kształtować w dziecku postawy s…
Postawa rodziców może zaszczepić w dziecku pewne wartości. Oczywiście dzieciak przechodzi przez etap,...