Pieczone przepiórki w czerwonej kapuście

2 października 2013,
dodał: wittchen
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

 
główka czerwonej kapusty
przepiórki (tyle, na ile osób jest przygotowywane danie)
ziemniaki na puree
rozmaryn lub jałowiec

Przygotowanie:

Kapustę pokroić, obgotować na półtwardo. Wyłożyć odsączoną do żaroodpornego naczynia.
Przepiórki posolić. Każdej włożyć do środka gałązkę rozmarynu lub ziele jałowca. Ułożyć na kapuście w bliskiej odległości od siebie. Piec ok. 50 min. w temp. 170 stopni. Podawać z puree ziemniaczanym.

MEDION DIGITAL CAMERA



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....