Pieczone pomidory

6 lutego 2012,
dodał: Marylek19
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 duże i 4 małe pomidory, 3 ząbki czosnku, 4 łyżki oleju albo oliwy z oliwek, pęczek natki pietruszki, łyżeczka bazylii, sól, pieprz.

Przyrządzanie:

Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z posiekaną natką oraz olejem lub oliwą. Pomidory umyć, duże-przekroić na pół, mniejsze-naciąć na krzyż. Oprószyć solą, pieprzem i bazylią, posmarować przygotowanym tłuszczem ziołowym. Grillować ok.5 min na tackach aluminiowych.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...