Pieczone jabłka z czekoladą

21 października 2011,
dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

jabłka – 4 szt

cukier – 6 łyżeczek

cynamon – 2 łyżeczki

masło – 4 łyżeczki

śmietana kremówka – 1/2 szkl.

cukier waniliowy – 1/2 op.

czekolada starta – 2 łyżki

listki czekoladowe – 4 szt.

kawałek laski cynamonu.

Wykonanie:

Jabłka obrać,wydrążyć środki /jabłka muszą być bardzo twarde do tego deseru/ następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.W każdy otwór jabłka wsypać cukier/po 1 łyżeczce/i cynamon.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni nie dłużej niż 20 minut,

Śmietanę ubić dodając 2 łyżeczki cukru i cukier wanilinowy.Jabłka wyjąć,polać wytworzonym sosem z pieczenia i każdą porcję przybrać bitą śmietaną, posypać czekoladą z cynamonu zrobić ogonki i przy każdym ogonku umieścić po jednym listku czekoladowym.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...