Pieczone jabłka

18 października 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 duże kwaskowate jabłka
– 75 dag rodzynek
– 75 dag orzechów włoskich
– łyżka cynamonu
– kilka łyżek miodu

Ostrym nożem delikatnie wydrążyć gniazda nasienne. Posiekać drobno rodzynki i orzechy i wymieszać je z miodem. Nadziewaj farszem jabłuszka.
Połóż na blasze jabłka i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Gdy będą miękkie wyjmij (po około 30 minutach). Podawaj lekko ostudzone z gałką lodów waniliowych, sosem waniliowym lub bitą śmietaną z ajerkoniakiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...