Pieczone jabłka

18 października 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 duże kwaskowate jabłka
– 75 dag rodzynek
– 75 dag orzechów włoskich
– łyżka cynamonu
– kilka łyżek miodu

Ostrym nożem delikatnie wydrążyć gniazda nasienne. Posiekać drobno rodzynki i orzechy i wymieszać je z miodem. Nadziewaj farszem jabłuszka.
Połóż na blasze jabłka i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Gdy będą miękkie wyjmij (po około 30 minutach). Podawaj lekko ostudzone z gałką lodów waniliowych, sosem waniliowym lub bitą śmietaną z ajerkoniakiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....