Pieczone jabłka | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pieczone jabłka

18 października 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 duże kwaskowate jabłka
– 75 dag rodzynek
– 75 dag orzechów włoskich
– łyżka cynamonu
– kilka łyżek miodu

Ostrym nożem delikatnie wydrążyć gniazda nasienne. Posiekać drobno rodzynki i orzechy i wymieszać je z miodem. Nadziewaj farszem jabłuszka.
Połóż na blasze jabłka i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Gdy będą miękkie wyjmij (po około 30 minutach). Podawaj lekko ostudzone z gałką lodów waniliowych, sosem waniliowym lub bitą śmietaną z ajerkoniakiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...