Pieczone jabłka

18 października 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 duże kwaskowate jabłka
– 75 dag rodzynek
– 75 dag orzechów włoskich
– łyżka cynamonu
– kilka łyżek miodu

Ostrym nożem delikatnie wydrążyć gniazda nasienne. Posiekać drobno rodzynki i orzechy i wymieszać je z miodem. Nadziewaj farszem jabłuszka.
Połóż na blasze jabłka i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Gdy będą miękkie wyjmij (po około 30 minutach). Podawaj lekko ostudzone z gałką lodów waniliowych, sosem waniliowym lub bitą śmietaną z ajerkoniakiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...