Pieczone faszerowane ziemniaczki „po chińsku”

10 marca 2011, dodał: thegrooba
Artykuł zewnętrzny

    Jest to proste, a jakże ciekawe danie z piekarnika. Polecam:)

    • 6 średniej wielkości ziemniaków
    • sól, pieprz
    • 5-6 łyżek sosu chińskiego Łowicz
    • 1 łyżeczka sosu sojowego
    • 1 kula mozzarelli
    • świeża kolendra

    Ziemniaki umyć, wyszorować skórkę. Każdego ziemniaka zawinąć w folie aluminiową. Piec do miękkości w  piekarniku. Piekłam przez godzinę w temp. 230 stopni. Ziemniaki przekroić na pół ostrym nożem. Wyjąć miąższ tak aby nie uszkodzi skórki i  się nie oparzyć. Utłuc w misce na puree. Dodać przyprawy, sos i  mozzarellę pokrojoną w kostkę. Wymieszać. Faszerować ziemniaczane skorupki powstałym farszem. Zapiekać 20-25 minut w temp. 200 stopni. podawać od razu ze świeżą kolendrą.

    file1299796194



    FORUM - bieżące dyskusje

    zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
    "Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
    Outlet - Promocje
    Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
    Jaki odkurzacz
    Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
    Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
    Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...