Pieczone faszerowane ziemniaczki „po chińsku”

10 marca 2011, dodał: thegrooba
Artykuł zewnętrzny

    Jest to proste, a jakże ciekawe danie z piekarnika. Polecam:)

    • 6 średniej wielkości ziemniaków
    • sól, pieprz
    • 5-6 łyżek sosu chińskiego Łowicz
    • 1 łyżeczka sosu sojowego
    • 1 kula mozzarelli
    • świeża kolendra

    Ziemniaki umyć, wyszorować skórkę. Każdego ziemniaka zawinąć w folie aluminiową. Piec do miękkości w piekarniku. Piekłam przez godzinę w temp. 230 stopni. Ziemniaki przekroić na pół ostrym nożem. Wyjąć miąższ tak aby nie uszkodzi skórki i się nie oparzyć. Utłuc w misce na puree. Dodać przyprawy, sos i mozzarellę pokrojoną w kostkę. Wymieszać. Faszerować ziemniaczane skorupki powstałym farszem. Zapiekać 20-25 minut w temp. 200 stopni. podawać od razu ze świeżą kolendrą.

    file1299796194



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz