Pieczone buraki z serkiem czosnkowym i grzankami

1 października 2013,
dodał: katasia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
3 buraki
3 bułki kajzerki
3 pęczki cebulki dymki
3 l mleka na twaróg
2 ząbki czosnku
główka czosnku do pieczenia
świeży tymianek
50 ml oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Buraczki umyć, przeciąć na pół, natrzeć oliwą i ułożyć na blasze. Tak samo przygotować cebulę i czosnek. Warzywa piec ok. kwadransa pod grillem, w temp. 180 stopni.
Do garnka wlać mleko, dodać roztarte ząbki czosnku i sok z cytryn. Podgrzać, aż zacznie się ścinać na twaróg. Masę odcedzić na sicie wyłożonym gazą, Bułki pokroić na plastry i obsmażyć na patelni grillowej. Nakładać na talerze buraczki, czosnek i cebulkę, posypując je solą morską i świeżym tymiankiem. Obok położyć twaróg i grillowanie bułki.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....