Pieczone buraki z serkiem czosnkowym i grzankami

1 października 2013, dodał: katasia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
3 buraki
3 bułki kajzerki
3 pęczki cebulki dymki
3 l mleka na twaróg
2 ząbki czosnku
główka czosnku do pieczenia
świeży tymianek
50 ml oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Buraczki umyć, przeciąć na pół, natrzeć oliwą i ułożyć na blasze. Tak samo przygotować cebulę i czosnek. Warzywa piec ok. kwadransa pod grillem, w temp. 180 stopni.
Do garnka wlać mleko, dodać roztarte ząbki czosnku i sok z cytryn. Podgrzać, aż zacznie się ścinać na twaróg. Masę odcedzić na sicie wyłożonym gazą, Bułki pokroić na plastry i obsmażyć na patelni grillowej. Nakładać na talerze buraczki, czosnek i cebulkę, posypując je solą morską i świeżym tymiankiem. Obok położyć twaróg i grillowanie bułki.



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...