Pieczona ryba w marynacie

29 marca 2010,
dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg dowolnej ryby, 1 l. wody, 0,5 l. octu, 2 łyżki miodu, 2 łyżeczki soli, łyżka cukru, łyżka cynamonu, po łyżeczce pieprzu, oregano i bazylii, 2 listki laurowe, ziele angielskie, 2 cebule, 3 marchewki.

Rybę pokroić na dzwonka, zanurzyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce, usmażyć na oleju. Z reszty składników zrobić marynatę i gotować 15 min. Do słoików wkładać usmażoną rybę, przekładać plastrami cebuli i obgotowaną marchwią. Całość zalać gorącą marynatą. Zamknąć słoiki, odstawić do wystynięcia. Podawać na zimno.

file1269849209



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...