Pieczona ryba w marynacie

29 marca 2010,
dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg dowolnej ryby, 1 l. wody, 0,5 l. octu, 2 łyżki miodu, 2 łyżeczki soli, łyżka cukru, łyżka cynamonu, po łyżeczce pieprzu, oregano i bazylii, 2 listki laurowe, ziele angielskie, 2 cebule, 3 marchewki.

Rybę pokroić na dzwonka, zanurzyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce, usmażyć na oleju. Z reszty składników zrobić marynatę i gotować 15 min. Do słoików wkładać usmażoną rybę, przekładać plastrami cebuli i obgotowaną marchwią. Całość zalać gorącą marynatą. Zamknąć słoiki, odstawić do wystynięcia. Podawać na zimno.

file1269849209



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...