Pieczona ryba w marynacie

29 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg dowolnej ryby, 1 l. wody, 0,5 l. octu, 2 łyżki miodu, 2 łyżeczki soli, łyżka cukru, łyżka cynamonu, po łyżeczce pieprzu, oregano i bazylii, 2 listki laurowe, ziele angielskie, 2 cebule, 3 marchewki.

Rybę pokroić na dzwonka, zanurzyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce, usmażyć na oleju. Z reszty składników zrobić marynatę i gotować 15 min. Do słoików wkładać usmażoną rybę, przekładać plastrami cebuli i obgotowaną marchwią. Całość zalać gorącą marynatą. Zamknąć słoiki, odstawić do wystynięcia. Podawać na zimno.

file1269849209



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...