Pieczona ryba w marynacie

29 marca 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg dowolnej ryby, 1 l. wody, 0,5 l. octu, 2 łyżki miodu, 2 łyżeczki soli, łyżka cukru, łyżka cynamonu, po łyżeczce pieprzu, oregano i bazylii, 2 listki laurowe, ziele angielskie, 2 cebule, 3 marchewki.

Rybę pokroić na dzwonka, zanurzyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce, usmażyć na oleju. Z reszty składników zrobić marynatę i gotować 15 min. Do słoików wkładać usmażoną rybę, przekładać plastrami cebuli i obgotowaną marchwią. Całość zalać gorącą marynatą. Zamknąć słoiki, odstawić do wystynięcia. Podawać na zimno.

file1269849209



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.