Pieczona jagnięcina

29 marca 2015,
dodał: Tree
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 udziec jagnięcy (ok. 1,25 kg)
150 ml marynaty Teriyaki Kikkoman
100 ml miodu
1 papryczka chili, drobno posiekana
4 młode cebulki / cebulki dymki, drobno posiekane
30 ml kolendry, drobno posiekanej
4 ząbki czosnku, drobno posiekanego
1 cebula, drobno posiekana

Sposób przygotowania: 

Zacznij od marynaty – wszystkie składniki, z wyjątkiem udźca jagnięcego, wrzuć do blendera i miksuj, aż się wymieszają. Lekko natnij udziec i zalej marynatą. Umieść w dużej plastikowej torebce i zamknij. Wstaw do lodówki na 2 godziny albo na noc. Następnie wyjmij udziec i przełóż na dużą blasze i piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, przez 1-2 godziny. Zanim pokroisz na plasterki, pozostaw do ostygnięcia na około 15 minut.

 

file1427654426



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...