Pieczona cielęcina w oregano z sosem z tuńczyka

19 lutego 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 2 osób
Czas przygotowania: 30 min.+ czas marynowania

Niezbędne składniki:

300 g górki cielęcejciel

1/2 puszki tuńczyka

2-3 łyżki majonezu light

2 łyżki oliwy

Przyprawy Kamis:

  • Oregano
  • Pieprz kolorowy w młynku
  • Natka pietruszki
  • Chili
  • czosnek granulowany
  • sól morska

Mięso oprószyć delikatnie solą, świeżo zmielonym pieprzem kolorowym, natrzeć oregano, skropić oliwą, odstawić na 3 godz. Następnie piec 25 min w temp. 160 st.
Sos: Tuńczyka wymieszać z majonezem, dodać czosnek, chili, sok z limonki, dokładnie zmiksować, na koniec dodać natkę pietruszki.