Pieczarki nadziewane

28 września 2013,
dodał: virg11
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • Pół kilo pieczarek
  • pół kilo mięsa mielonego
  • 1 cebulka -drobno posiekać w kosteczkę
  • przyprawy-sól, pieprz, czosnek granulowany
  • 3 -4 jajka
  • bułka tarta

Pieczarki umyć – wydrążyć nóżki. Z mięsa zrobić mięsko jak na kotlety mielone -przyprawy według uznania, 1 jajko, cebulka-wyrobić masę. Mięsem nadziewać pieczarki-obtaczać w rozbełtanym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć we frytownicy do zrumienienia. Przepyszne danie jako dodatek do obiadu lub przekąska na zimno lub na gorąco.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....