Pieczarki faszerowane do mięs

24 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pieczarki faszerowane do mięs

Czas : 30- minut

Składniki :

7 średnich pieczarek
1 łyżka usiekanego koperku
1 łyżka masła
2 łyżki oliwy
1 jajko
1 łyżka bułki tartej + bułka do panierowania
Sól
Pieprz mielony

Z pieczarek wykręcić ogonki i wraz z 1 całą pieczarką bardzo drobno usiekać . Usmażyć na 1 łyżce oliwy. Posolić , popieprzyć , dodać 1/3 roztrzepanego jajka i 1 łyżkę bułki tartej i koperek .Pozostałe kapelusze pieczarek obsmażyć na rumiano z obu stron . Zdjąć z patelni. Farsz podzielić na 6 porcji . Na każdy kapelusz położyć porcję farszu . pieczarki panierować w pozostałym jajku i bułce tartej . Usmażyć na rumiano .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....