Pieczarki czosnkowe na zimno lub ciepło
Artykuł zewnętrzny
16 pieczarek 4 ząbki czosnku cebula 1 łyżka masła 2 łyżki bułki tartej sól,pieprz do smaku 2 łyżki startego żółtego sera do farszu starty żółty ser na wierz pieczarek Z dokładnie umytych pieczarek odcinamy nóżki przy kapeluszu i siekamy. Na patelni roztapiamy masło i podduszamy pokrojoną w kostkę cebule, posiekane nóżki pieczarek, wyciśnięte ząbki czosnku i na końcu dodajemy bułkę tartą. Farsz mieszamy, dodajemy starty żółty ser, doprawiamy solą i pieprzem. Napełniamy farszem kapelusze pieczarek, wierz posypujemy startym żółtym serem. Układamy w żaroodpornym naczyniu i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 140stopni na 20minut.