Przepis na szybkie, smaczne pesto

13 sierpnia 2013, dodał: faxcooks
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

1. umyte i wysuszone liście bazylii (najlepsze oczywiście te własnoręczie posadzone na działce) kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do misy blendera.

2. przyprażamy na patelni kilka orzechów włoskich (oczywiście rozłupanych ;)) i wrzucamy je również do misy.

3. dodatkowo wrzucamy 2 pokrojone ząbki czosnku, sól, odrobinę startego (twardego) sera.

4. zaczynamy blendowanie. gdy nasze składniki będą już częściowo rozdrobnione dodajemy łyżkę stołową oliwy oraz łyżeczkę soku z cytryny. blendujemy dalej

5. oczywiście gotujemy makaron i gdy już będzie gotowy meiszamy go z naszym sosem.

 

file1376432733

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz