Penne ze szpinakiem i łososiem

13 kwietnia 2013, dodał: wioleciunia
Artykuł zewnętrzny

Niezwykle łatwe i szybkie wykonanie, które przekona największych kuchennych leniuchów!

Składniki:
– 200g makaronu penne
– 300g mrożonego szpinaku
– 150g wędzonego łososia
– 3 łyżki jogurtu naturalnego
– ząbek czosnku
– 2 łyżki oleju
– pieprz, sól.

Przygotowanie:
– Gotujemy makaron! ;)
– Na patelnie wlewamy 2 duże łyżki oleju i wrzucamy rozdrobniony szpinak. Dusimy przez około 15 min do momentu całkowitego rozmrożenie.
– Następnie dodajemy starte drobniutko ząbki czosnku, sól, pieprz. Całość pozostawiamy na wolnym ogniu przez około 10 min.
– Dodajemy ugotowany makaron i mieszamy
ze szpinakiem
– Wlewamy 3 łyżki jogurtu naturalnego w celu nadania kremowej konsystencji
– Na końcu gość honorowy: wędzony łosoś. Wrzucamy drobno posiekane kawałki i wszystko razem mieszamy.

Ta dam! Danie gotowe!

file1365879777



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wczesne truskawki niezdrowe?
Wiadomo, że aby szybko urosły w tunelu foliowym czy szklarni, są faszerowane chemią...
Podwyżki opłat sanatoryjnych
Co to za opłaty, 200-300 zł za kilkanaście dni wczasów? Często nie jeżdżą...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Już widzę, jak dziadkowie w kurnych chatkach na wsi inwestują w panele... Zostawią...
W jakiej pozycji spać?
Ja śpię na plecach na wznak, bo mi tak wygodnie;)