Penne ze szpinakiem i łososiem

13 kwietnia 2013,
dodał: wioleciunia
Artykuł zewnętrzny

Niezwykle łatwe i szybkie wykonanie, które przekona największych kuchennych leniuchów!

Składniki:
– 200g makaronu penne
– 300g mrożonego szpinaku
– 150g wędzonego łososia
– 3 łyżki jogurtu naturalnego
– ząbek czosnku
– 2 łyżki oleju
– pieprz, sól.

Przygotowanie:
– Gotujemy makaron! ;)
– Na patelnie wlewamy 2 duże łyżki oleju i wrzucamy rozdrobniony szpinak. Dusimy przez około 15 min do momentu całkowitego rozmrożenie.
– Następnie dodajemy starte drobniutko ząbki czosnku, sól, pieprz. Całość pozostawiamy na wolnym ogniu przez około 10 min.
– Dodajemy ugotowany makaron i mieszamy
ze szpinakiem
– Wlewamy 3 łyżki jogurtu naturalnego w celu nadania kremowej konsystencji
– Na końcu gość honorowy: wędzony łosoś. Wrzucamy drobno posiekane kawałki i wszystko razem mieszamy.

Ta dam! Danie gotowe!

file1365879777



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...