Penne ze szpinakiem i łososiem
Niezwykle łatwe i szybkie wykonanie, które przekona największych kuchennych leniuchów!
Składniki:
– 200g makaronu penne
– 300g mrożonego szpinaku
– 150g wędzonego łososia
– 3 łyżki jogurtu naturalnego
– ząbek czosnku
– 2 łyżki oleju
– pieprz, sól.
Przygotowanie:
– Gotujemy makaron! ;)
– Na patelnie wlewamy 2 duże łyżki oleju i wrzucamy rozdrobniony szpinak. Dusimy przez około 15 min do momentu całkowitego rozmrożenie.
– Następnie dodajemy starte drobniutko ząbki czosnku, sól, pieprz. Całość pozostawiamy na wolnym ogniu przez około 10 min.
– Dodajemy ugotowany makaron i mieszamy
ze szpinakiem
– Wlewamy 3 łyżki jogurtu naturalnego w celu nadania kremowej konsystencji
– Na końcu gość honorowy: wędzony łosoś. Wrzucamy drobno posiekane kawałki i wszystko razem mieszamy.
Ta dam! Danie gotowe!