Penne ze szpinakiem i łososiem

13 kwietnia 2013, dodał: wioleciunia
Artykuł zewnętrzny

Niezwykle łatwe i szybkie wykonanie, które przekona największych kuchennych leniuchów!

Składniki:
– 200g makaronu penne
– 300g mrożonego szpinaku
– 150g wędzonego łososia
– 3 łyżki jogurtu naturalnego
– ząbek czosnku
– 2 łyżki oleju
– pieprz, sól.

Przygotowanie:
– Gotujemy makaron! ;)
– Na patelnie wlewamy 2 duże łyżki oleju i wrzucamy rozdrobniony szpinak. Dusimy przez około 15 min do momentu całkowitego rozmrożenie.
– Następnie dodajemy starte drobniutko ząbki czosnku, sól, pieprz. Całość pozostawiamy na wolnym ogniu przez około 10 min.
– Dodajemy ugotowany makaron i mieszamy
ze szpinakiem
– Wlewamy 3 łyżki jogurtu naturalnego w celu nadania kremowej konsystencji
– Na końcu gość honorowy: wędzony łosoś. Wrzucamy drobno posiekane kawałki i wszystko razem mieszamy.

Ta dam! Danie gotowe!

file1365879777



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...