Penne z sosem szpinakowo-serowym

12 kwietnia 2013, dodał: sylwiach
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 350 g makaronu penne
  • 150 g śmietankowego serka topionego
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 150 g świeżego szpinaku
  • ząbek czosnku
  • sól
  • biały pieprz mielony Kamis
  • masło

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.

W tym czasie myjemy liście szpinaku i rozrywamy na kawałki. Siekamy ząbek czosnku. Rozgniatamy serek w śmietance i mieszamy. Doprawiamy pieprzem. 

Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i wkładamy pposiekany ząbek czosnku. Smażymy przez chwilę i dodajemy liście szpinaku. Gdy już szpinak straci jędrność, wlewamy śmietankę wymieszaną z serkiem. Doprowadzamy do wrzenia. Przekładamy do sosu odcedzony makaron i na małym ogniu chwilę gotujemy aż całość zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.

 



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...