Penne z grilowanymi warzywami

12 kwietnia 2010,
dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

  • 3 małe świeże papryki ( zielona, żółta i czerwona)
  • cukinia
  • bakłażan
  • opakowanie makaronu penne
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • przyprawa Specialite – suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

– Warzywa umyć. Cukinię pokroić w grubsze ukośne plastry. Papryki oczyścić dodatkowo z gniazd nasiennych i pokroić w ćwiartki. Bakłażan pokrojony w plastry grubości 2 cm na 30 minut moczyć w osolonej zimnej wodzie, w ten sposób pozbędziemy się nieprzyjemnej goryczki. Warzywa grillujemy, aż uzyskają charakterystyczne dla grillowania paski.
– Gotujemy makaron al dente: Lekko osolona woda z dodatkiem oliwy extra vergin i szczypta soli. Odcedzamy
– Grillowane warzywa dodajemy do makaronu wraz z posiekanymi czosnkiem. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą specialite. Bon appetito!



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...