Penne z grilowanymi warzywami

12 kwietnia 2010, dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

  • 3 małe świeże papryki ( zielona, żółta i czerwona)
  • cukinia
  • bakłażan
  • opakowanie makaronu penne
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • przyprawa Specialite – suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

– Warzywa umyć. Cukinię pokroić w grubsze ukośne plastry. Papryki oczyścić dodatkowo z gniazd nasiennych i pokroić w ćwiartki. Bakłażan pokrojony w plastry grubości 2 cm na 30 minut moczyć w osolonej zimnej wodzie, w ten sposób pozbędziemy się nieprzyjemnej goryczki. Warzywa grillujemy, aż uzyskają charakterystyczne dla grillowania paski.
– Gotujemy makaron al dente: Lekko osolona woda z dodatkiem oliwy extra vergin i szczypta soli. Odcedzamy
– Grillowane warzywa dodajemy do makaronu wraz z posiekanymi czosnkiem. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą specialite. Bon appetito!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz