Pear Mojito

9 października 2012,
dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 kawałki dojrzałej gruszki ze skórką
3 listki świeżej mięty
50 ml rumu Bacardi Superior
20 ml soku z limonki
20 ml  syropu cukrowego
25 ml wody sodowej
kostki lodu

Przygotowanie:
Jeden kawałek gruszki włożyć do shakera, dodając zgniecione listki mięty. Dodać odmierzone ilości rumu, soku i syropu. Końcem drewnianej łyżki ugnieść gruszkę i miętę przez 30 sek., aby uwolnić smak owocu.  Shaker wypełnić lodem, zamknąć i energicznie potrząsać ponad 10 razy. Przelać do wysokiej szklanki wypełnionej lodem, ozdobi kawałkiem gruszki i dopełnić wodą sodową.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.