Pate z wątróbek drobiowych z galaretką z herbaty truskawkowej

16 września 2011, dodał: lizabeta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 400 g wątróbek drobiowych
  • 1 cebula
  • 30 ml oleju
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • sól
  • pieprz
  • 60 ml wina czerwonego wytrawnego
  • 80 g masła
  • 3 saszetki herbaty Irving Tea Coctails Poziomki z nuta wanilii

Na oleju przesmażyć cebulę z wątróbką, doprawić solą i pieprzem, podlać winem dusić ok. 4 min. Całość zmiksować na jednolitą masę dodając masło.
Z herbaty zrobić mocny napar ok. 200 ml. Rozpuścić w herbacie żelatynę. Pate ułożyć w kamiennych miseczkach, zalać naparem z herbaty, pozostawić w lodówce, aż galaretka zastygnie.

file1316200187



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...