Pasztet z soczewicy

2 lipca 2013, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

 

 

1 szkl. soczewicy Skworcu
4 jajka
2 marchewki
1 cebula
4 łyżki oleju
sól, pieprz do smaku
curry – 1 płaska łyżka

Soczewicę zalać 2 szkl. wody, posolić, gotować około 30-40 minut, aż do rozgotowania się. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Do cebuli dodać starte na tarce marchewki i dusić około 7 minut. Soczewicę połączyć z marchwią i cebulą. Wbić jajka, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Przelać do foremek i piec około 45 minut.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...