Pasztet z grzybów leśnych

23 września 2011,
dodał: anka9290
Artykuł zewnętrzny
  • 1 kg świeżych grzybów leśnych
  • 1 duża cebula
  • 200 g świeżej słoniny
  • 1/2 czerstwej bułki paryskiej
  • 3 jajka
  • 2 łyżki śmietany
  • bułka tarta
  • pieprz
  • sól
  • ziele angielskie lub gałka muszkatołowa
  • tłuszcz do formy
  1. Cebule obrać i pokroić drobno, posiekać. Słoninę pokroić z małą kostkę . Grzyby starannie oczyścić. Udusić na słoninie razem z cebulą.
  2. Do grzybów dodać czerstwą bułkę tak żeby wchłonęła sos. Całość należy ostudzić a następnie dwukrotnie zemleć w maszynce. Do podanej masy dodać jajko, śmietanę i taka samą ilość bułki tartej. Tak aby masa miała zwartą konsystencję. Doprawić do smaku
  3. Naczynie dokładnie wysmarować tłuszczem, wsypać bułkę tartą, wyłożyć masę z grzybami i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i zapiec aż do zarumienienia. pasztet należy podawać na zimno z pieczywem i sałatkami.

file1316796115



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.