Pasztet z grzybów leśnych

23 września 2011, dodał: anka9290
Artykuł zewnętrzny
  • 1 kg świeżych grzybów leśnych
  • 1 duża cebula
  • 200 g świeżej słoniny
  • 1/2 czerstwej bułki paryskiej
  • 3 jajka
  • 2 łyżki śmietany
  • bułka tarta
  • pieprz
  • sól
  • ziele angielskie lub gałka muszkatołowa
  • tłuszcz do formy
  1. Cebule obrać i pokroić drobno, posiekać. Słoninę pokroić z małą kostkę . Grzyby starannie oczyścić. Udusić na słoninie razem z cebulą.
  2. Do grzybów dodać czerstwą bułkę tak żeby wchłonęła sos. Całość należy ostudzić a następnie dwukrotnie zemleć w maszynce. Do podanej masy dodać jajko, śmietanę i taka samą ilość bułki tartej. Tak aby masa miała zwartą konsystencję. Doprawić do smaku
  3. Naczynie dokładnie wysmarować tłuszczem, wsypać bułkę tartą, wyłożyć masę z grzybami i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i zapiec aż do zarumienienia. pasztet należy podawać na zimno z pieczywem i sałatkami.

file1316796115



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...