Bigos wiejski

24 września 2011, dodał: wiola333
Artykuł zewnętrzny

Przepis wg, którego robiła bigos moja babcia z moimi dodatkami

składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej,
  • 0,5 kostki margaryny,
  • 2 cebule,
  • kilka ziaren kminku,
  • wegeta,
  • 4 ziela angielskie,
  • 4 liście laurowe,
  • garść suszonych prawdziwków,
  • 0,5 kg kiełbasy wiejskiej,
  • 0,5 kg żeberek,
  • 0,5 wiejskiej kury lub kaczki,
  • 2 łyżki mąki,
  • pieprz, magi

Kapustę dać do garnka, mięso opłukać , dać do kapusty i zalać wodą , dodać grzybki, ziele , liście, kminek, i gotować ,gdy mięso odstaję od kości wyjąć z kapusty niech ostygnie i w tym czasie pokroić kiełbasę , mięso oddzielić od kości, pokroić, wsypać wszystko do kapusty i jeszcze gotować na wolnym ogniu, gdy kapusta jest miękka pokroić cebulkę, usmażyć na margarynie na złoto i dodać do tego mąkę zrobić zasmażkę , wsypać do kapusty , dodać przyprawy i zagotować.

file1316856625



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz