Pasztet z cukini
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- Cukinia 3 szkl
- tarta bułka 3 szkl
- olej 1/2 szkl
- cebula 15 dag
- marchew 15 dag
- jajka 3 szt
- ser żółty 20 dag
- natka pietruszki
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
- majeranek
- papryka mielona słodka
- KNORR Delikat do mięs
Cukinie, marchewkę i cebulę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odciskamy sok z cukinii. Wszystko mieszamy, dodajemy bułkę tartą, jajka, żółty ser starty na tarce o drobnych oczkach, olej, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy do smaku. Całość dokładnie wyrabiamy, przyprawiamy do smaku i odstawiamy na 20 minut. Przekładamy do formy keksówki i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 60 minut. Z formy wyjmujemy jak wystygnie.