Pasztet z cukini

7 grudnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Cukinia  3 szkl
  • tarta bułka 3 szkl
  • olej  1/2 szkl
  • cebula  15 dag
  • marchew  15 dag
  • jajka  3 szt
  • ser żółty  20 dag
  • natka pietruszki
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • papryka mielona słodka
  • KNORR Delikat do mięs

Cukinie, marchewkę i cebulę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odciskamy sok z cukinii. Wszystko mieszamy, dodajemy bułkę  tartą, jajka, żółty ser starty na tarce o drobnych oczkach, olej, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy do smaku. Całość dokładnie wyrabiamy, przyprawiamy do smaku i odstawiamy na 20 minut. Przekładamy do formy keksówki i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 60 minut. Z formy wyjmujemy jak wystygnie.

file1291721469



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...