Pasta z fasoli i pieczarek

28 września 2013, dodał: milagro
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
40 dag suchej fasoli Jaś
25 dag pieczarek
3 cebule
łyżeczka rozdrobnionego tymianku
3 łyżki oliwy z oliwek
1 cytryna
sól
czarny pieprz

Przygotowanie:
Fasolę moczyć przez noc, by zmiękła. Gotować ją ok. godziny w niewielkiej ilości wody, bez soli. Na patelni podsmażyć drobno posiekane pieczarki z cebulą. Smażyć do momentu, aż będą suche i przyrumienione. Ugotowaną fasolę odcedzić i zmiksować w malakserze. Dolewać wodę z gotowania do momentu, aż pasta fasolowa będzie miała odpowiednią konsystencję. Doprawić solą, pieprzem i dodać pieczarki z cebulą. Polać sokiem z połowy cytryny i posypać tymiankiem. Wymieszać dokładnie pastę, jeśli jest zbyt gęsta, dodać trochę wody. Podawać udekorowaną gałązką tymianku i plastrem cytryny.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...