Pasta z fasoli i pieczarek

28 września 2013,
dodał: milagro
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
40 dag suchej fasoli Jaś
25 dag pieczarek
3 cebule
łyżeczka rozdrobnionego tymianku
3 łyżki oliwy z oliwek
1 cytryna
sól
czarny pieprz

Przygotowanie:
Fasolę moczyć przez noc, by zmiękła. Gotować ją ok. godziny w niewielkiej ilości wody, bez soli. Na patelni podsmażyć drobno posiekane pieczarki z cebulą. Smażyć do momentu, aż będą suche i przyrumienione. Ugotowaną fasolę odcedzić i zmiksować w malakserze. Dolewać wodę z gotowania do momentu, aż pasta fasolowa będzie miała odpowiednią konsystencję. Doprawić solą, pieprzem i dodać pieczarki z cebulą. Polać sokiem z połowy cytryny i posypać tymiankiem. Wymieszać dokładnie pastę, jeśli jest zbyt gęsta, dodać trochę wody. Podawać udekorowaną gałązką tymianku i plastrem cytryny.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.