Pasta z białej fasoli do wafli

29 kwietnia 2011, dodał: MADGALENA MAKSYMOWICZ
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

250 g (1 i 1/2 szklanki)  białej fasoli (może być z  puszki),

2-3 ząbków czosnku,

papryka chili w proszku,

kilka ziaren sezamu (opcjonalnie),

kilka ziaren siemienia lnianego (opcjonalnie),

szczypiorek lub natka pietruszki,

2 łyżki soku z cytryny,

3 łyżki oliwy z  oliwek,

sól, pieprz.

Wykonanie:

Odsączoną fasolę pokroić drobno i odstawić. Czosnek oraz papryczkę chili zmiksować blenderem. Do uzyskanej masy dodać sok z cytryny, oliwę i przyprawy. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Oprószyć pokrojoną natką lub szczypiorkiem oraz ziarnami sezamu i siemienia lnianego.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...