Pasta z białej fasoli do wafli

29 kwietnia 2011,
dodał: MADGALENA MAKSYMOWICZ
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

250 g (1 i 1/2 szklanki)  białej fasoli (może być z  puszki),

2-3 ząbków czosnku,

papryka chili w proszku,

kilka ziaren sezamu (opcjonalnie),

kilka ziaren siemienia lnianego (opcjonalnie),

szczypiorek lub natka pietruszki,

2 łyżki soku z cytryny,

3 łyżki oliwy z  oliwek,

sól, pieprz.

Wykonanie:

Odsączoną fasolę pokroić drobno i odstawić. Czosnek oraz papryczkę chili zmiksować blenderem. Do uzyskanej masy dodać sok z cytryny, oliwę i przyprawy. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Oprószyć pokrojoną natką lub szczypiorkiem oraz ziarnami sezamu i siemienia lnianego.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....