Pasta na kanapki z twarożku i pora

17 października 2019,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Na kanapki kładziemy zwykle wędlinę czy plasterek żółtego sera i pomidora – to klasyka śniadaniowa. Tym razem jednak zachęcamy do przygotowania zdrowej pasty z pora i białego sera. Posiada ciekawy wyrazisty smak, można ją doprawiać według uznania świeżym pieprzem, ziołami.

składniki:

2 pory

2 łyżki masła klarowanego

60 ml wytrawnego białego wina

125 gram twarogu

sól i pieprz

 

wykonanie:

 

Zielone części porów odciąć a białe umyć i pokroić w plasterki. Masło stopić na patelni, dodać pory i zeszklić. Wlać wino, gotować do momentu odparowania. Doprawić solą i pieprzem, ostudzić, dodać twarożek.

 

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...