Pasta jajeczna

1 marca 2010, dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

4 jajka
3 łyżki majonezu
sól
pieprz

Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać.
Dodać majonez, sól, pieprz i wymieszać.

Jeśli chcemy to pastę możemy urozmaicić dodajęc pokrojona w drobną kostkę wędlinę lub posiekana zieleninę (koperek, szczypiorek, pietruszka). Możemy też dodać jedno i drugie.

file1267445178



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

2 komentarzy do Pasta jajeczna

  1. avatar Karolina pisze:

    Jeszcze jest taka wersja tez dobra: 5 jaj ugotowanych na twardo, szczypiorek i masło prawdziwe (sól i pieprz) miksuje blenderem, na koniec dodaje posiekany szczypiorek, super!

  2. avatar Karolina pisze:

    ja mam przepis na najlepszą pastę jajeczną:
    – 4 rzodkiewki duże, 3 jaja, majonez, szczypiorek, kawałek żółtego sera.
    Na tarce ścieram rzodkiewki – grube oczka i żółty ser, jaja ugotowane w kostkę i szczypiorek siekam, dodaję majonez i mieszam. Coś pysznego!!!!

Dodaj komentarz