Parówki zapiekane z serem i boczkiem

10 października 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

8 parówek

15 dag żółtego sera

8 pasków boczku

  • przepis

Z parówek zdejmujemy osłonki , na każdą parówkę nakładamy gruby plaster sera żółtego , owijamy  boczkiem i spinamy wykałaczką . Układamy w  żaroodpornym naczyniu  , wstawiamy do nagrzanego piekarnika .Kiedy boczek lekko się zrumieni a ser stopi , danie jest gotowe. Podajemy z  musztardą lub ketchupem .

file1349855271



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...