Parówki na pierzynce z porów

30 września 2013, dodał: Ewelina Szadkowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– parówki 6 szt.
– Ser żółty ostry 40 dag
– Boczek surowy 6 plastrów
– pora
– olej do smażenia

Wykonanie:
Ser pociąć w słupki o wymiarach krótszych niż parówki. Parówki naciąć wzdłuż. Włożyć w nacięcia ser. Owijać parówki cienkimi plastrami chudego boczku. Grillować, obracając ze wszystkich stron, by boczek nabrał złotego koloru. Paróweczki podaje na pierzynce z pory: por pokroić w cienkie plasterki, sparzyć wrzątkiem, podsmażyć, wrzucić starty żółty ser, jeszcze chwilę podsmażyć.

Smacznego!

 



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...