Parówki w naleśnikach

15 marca 2011, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Smażymy cienkie naleśniki, tak by były dość blade, nie przypieczone:

0,5 l. mleka

ok. 3 łyżek mąki

1 jajko

szczypta soli i cukru

W gotowe naleśniki zawijamy parówkę i pokrojony w cienkie paski ser żółty. Kładziemy ponownie na patelni, na rozgrzany tłuszcz, zawiniętymi brzegami do dołu. Podsmażamy chwilę pod przykryciem by ser sie rozpuścił. Podajemy z ketchupem czy ulubionym sosem.

file1300184357



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...