Parówki w naleśnikach

15 marca 2011,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Smażymy cienkie naleśniki, tak by były dość blade, nie przypieczone:

0,5 l. mleka

ok. 3 łyżek mąki

1 jajko

szczypta soli i cukru

W gotowe naleśniki zawijamy parówkę i pokrojony w cienkie paski ser żółty. Kładziemy ponownie na patelni, na rozgrzany tłuszcz, zawiniętymi brzegami do dołu. Podsmażamy chwilę pod przykryciem by ser sie rozpuścił. Podajemy z ketchupem czy ulubionym sosem.

file1300184357



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...